Fotograf Göran Strand

Mina bilder från vårt universum

Timelapse på norrsken

Igår var det ett otroligt kraftigt norrsken över norra skandinavien. Jag passade på att göra en timelapse bestående av lite drygt 1,000 bilder. Varje bild är exponerad i 4 sek. vid ISO 3,200 f/4.0 @ 10mm. I filmen visas 12,5 bild per sekund vilket gör att filmen som är 1,5 minut visar förloppet som var över 1,5 timme. Så detta är alltså snabbversionen av gårdagens skådespel.

Kan meddela att jag själv fick gåshud och hjärtklappning när norrskenet var som mest intensivt. Helt makalöst vackert och lika starkt som fullmånens sken.

 

Inlagt 2011-03-02 16:55 | Läst 2525 ggr. | Permalink
Underbart! Bra idé. Härligt att det var fler som upplevde detta! När himlen flammade som mest så kunde man verkligen dra ner på ISO och slutartid och ändå få mycket ljus i bilden.
Riktigt tjusigt! man får gott om hemlängtan när man ser norrskenet sådär.

/ Magnus
Otroligt vackert! Och hemlängtan är det rätta ordet i sammanhanget för somliga av oss... Hur kallt hade ni? Tänker på att du stod med detta 1.5 timme! Många gånger hänger stark kyla (dvs klart väder i norr) och norrsken ihop.
Tack, påpassligt fångat och nästan lika vackert som det var på riktigt igår.
mvh/Kalle
Häftigt :)
Fullständigt makalöst! Jag förstår dina känslor för jag upplevde själv ett mäktigt norrsken för 15–20 år sedan i Lappland.
riktigt snyggt, verkligen bra jobbat med den där filmen!(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX