Fotograf Göran Strand

Mina bilder från vårt universum

Hjälp astronomin i Jämtland

Skulle du kunna tänka dig en resa till Frostviken i Jämtland för att få en spännande upplevelse inom astronomins fantastiska värld?

Frostviken och Gäddede erbjuder fantastisk natur och för oss fotografer är det ett riktigt smultronställe vad gäller spännande fotomotiv. 

Forum Frostviken som driver observatoriet och planetariet i Frostviken vill nu göra en nysatsning mot turismen och dom behöver därför din hjälp med att hitta ett koncept som kan vara lockande för oss fotografer. Vad skulle få dig att åka till Frostviken får att få uppleva riktigt mörk stjärnhimmel och föreläsningar/workshops inom ämnet? Klicka på länken nedan för att besvara enkäten

https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=83362X5991

Observatoriet i Frostviken

Besök gärna Cosmo Norrs hemsida för att läsa mer om arbetet som pågår uppe i Frostviken

http://www.cosmonorr.se

Inlagt 2012-05-09 10:07 | Läst 1978 ggr. | Permalink
Det är mycket intressant för mig! Jag vill gärna uppleva norrsken, stjärnhimlen, titta på planeter och kunna fotografera en del själv också. Föreläsning och workshop är inte lika intressant för mig då jag är döv och det är sällan det går att fixa tolk annars hade det varit kul. Jag vill ha mer praktisk som man kan syssla med då funkar det utmärkt för mig som döv. Har nu svarat på enkäten..
Svar från gost 2012-05-09 10:28
Kul Mikael att du gillar konceptet. Förhoppningen är just att kunna bidra med utbildning och teknisk vägledning inom astrofoto och för astronomiska observationer.

Vid behov kan jag se över möjligheterna till tolk, det borde inte vara någon omöjlighet att fixa om det skulle bli aktuellt. Tack för din hjälp.
Mikael Sundberg 2012-05-09 11:37
Skulle vara kanon om det går att lösa med tolk. Det är tyvärr tolkbrist i hela landet och ofta får man nej när det gäller fritidsaktiviteter. De har hög prio på sjukvården och sånt som är viktigast. Det är förståeligt men synd på ett sätt att det inte finns så många tolkar.. Även om min sambo är hörande och kan teckenspråk så vill jag inte se henne som tolk även om hon vill tolka åt mig :)

Ett annat förslag är att fixa filmer med text. Power point med text info och sånt funkar utmärkt också.. Man kan även kommunicera med en bärbar dator - snabbare så eller långsammare med text + papper.. Ja det finns olika sätt.. Om det är en föreläsning så är det inte precis lätt att kommunicera direkt med föreläsaren som man kan göra med talspråk.

Bra nu har du en bra bild av det hela, jag ser fram emot projektet och hoppas att det blir något bra utav det :)
Jag tror det hela handlar om kommunikationer....
Frostviken, går det tåg dit? Men det kanske e för dyrt och så måste man boka några månader innan...? ;)
Tror det är kommunktioner det hela handlar om.

Jag bodde några år i Östersund. Och att ta tåget dit från Stockholm va inget problem på den tiden, fasta priser, man kunde spontanåka = packa väskan och ta tåget nå'n timme senare! Det va lätt att resa då! ;)

Annars så är jag mycket intresserad av både stjärnor, planeter, mörka hål och higgs partikel!
/B
Mikael Sundberg 2012-05-09 14:49
Mörka hål och higgs partikel är mycket intressant :) Man kan diskutera teorin i timmar och timmar tror jag! Ja du har en poäng det handlar om resan dit också.. Det får ej bli för dyrt och krångligt.. Ska vara enkelt och effektivt + helst bra pris. Annars samåka bil är en bra lösning.. Eller fixa en buss från större städer som Stockholm, Göteborg, Västerås, m.fl.. som åker direkt mot platsen men då kostar det förstås mycket mer. Beror på hur mycket folk som kommer dit också, fler som kommer dit blir det billigare och om det är färre som åker dit blir det saftigt pris..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver