Fotograf Göran Strand

Mina bilder från vårt universum

Venuspassagen 2012

Natten till idag inträffade så den sista Venuspassagen vi har möjlighet att se, nästa inträffar om 105 år, så inte många av dagens levande människor lär få uppleva den.

Det hade samlats väldigt mycket folk ute på Stocke Titt på Frösön där det arrangerades ett evenemang kring Venuspassagen. Otroligt kul att se så många besökare och väldigt många var tappra och höll ut hela natten, ända fram till klocka 7 på morgonen. Det var en del moln i vägen, men totalt sett fick vi se väldigt mycket av passagen.

Besök gärna min blogg för att se fler bilder från passagen.

Venuspassagen 2012

Följ mig

http://www.facebook.com/fotografgoranstrand
http://twitter.com/Astrofotografen

Inlagt 2012-06-06 15:19 | Läst 2988 ggr. | Permalink
Jag läste om det och det var intressant att få den lilla pricken mot den enorma solen!
Häftigt! Tack för att du delade med dig! =)
Jag gick upp runt 5 tiden idag och kollade genom fönstret.. Det var tyvärr molnigt här i Örebro så gick jag tillbaka till sängen :) Tack för att du delade av dig och bilden var otroligt fint! Jag har solfilter, men det blir inte lika fin som din bild utan mer enkel och jag tror att du vet vilken solfilter jag har.. Antar att man måste ha annat solfilter för att kunna ta mer detaljer bilder på solen? Eller går det inte alls utan man måste ha teleskop? Jag är intresserad av att studera solfläckar, läste någonstans att det ska bli mer aktivt under 2013.. Har du hört något om det? Allt gott!
Häftig bild. Hade tänkt kravla mig upp för att se det, men det var moln här så jag fick sova vidare.
Otroligt snygg bild på detta fenomen. Jag länkade bilden till Facebook, så att mina vänner får se den =)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver